1 kg piept de pui ,3 morcovi, 1 rădăcina de pătrunjel ,4 ouă fierte tari ,1 ardel roşu taiat faşii ,100 gr măsline mari, delikat ,condiment pentru pui .
Pieptul de pui spălat, se taie cam în 4 bucăti pe care le batem încat să obtinem o suprafată cât mai mare şi care le vom condimenta cu condiment pentru pui .
Morcovul şi rădăcina de pătrunjel îl fierbem înainte şi apoi îl aşezăm pe bucata de pui ,apoi punem 2 jumătăţi de ou fiert şi câteva jumătăţi de măsline pe care înainte le-am scos sâmburii si le-am ţinut în apă rece (să iasa din ele culoarea neagră) având grijă să fie ca un model în momentul când îl vom taia să ne încânte ochiul şi faşiile de ardei roşu .
Se rulează bucata de carne având grijă să nu stricăm modelul în folie de aluminiu care la capete se strânge bine să nu se desfacă ,se pune într-o tavă cu apa până la jumătatea ruladelor , care se introduce în cuptor cam 30 min .
Aceste rulade se servesc reci feliate.
Aceasta ruladă se mai poate fierbe într-o oala cu apă şi apoi o putem scoate din folia de aluminiu şi prăji puţin în ulei.