Ingrediente si cantitati:

1 cana orez

3 cani apa
1 cutie mazare
1 cutie porumb
1 cutie ciuperci
1 catel de usturoi
2 cepe de apa
1 borcanel smantana slaba (150-200 g)
1 lingura otet balsamic
verdeata proaspata
nucsoara proaspat macinata
sare, piper, dupa gust
ulei

Mod de preparare:
Caleste orezul in ulei incins, adauga apa si introdu vasul la cuptor, timp de 30-40 de minute.
2. Taie ceapa de apa, pestisori fini. Asaz-o intr-un bol si freaca ceapa cu mana, adaugand si
un praf de sare. Adauga otetul balsamic.
3. Peste
ceapa, pune mazarea scursa bine, porumbul si ciupercile, scurse, taiate si
calite cateva minute in ulei foarte incins.
4. Adauga
verdeata, sarea, piperul si nucsoara macinata proaspat.
5. Scoate
orezul din cuptor si lasa-l sa se racoreasca putin. Daca este foarte legat,
toarna peste el o jumatate de cana cu lapte dulce si amesteca-l usor, ca sa se
desfaca, bob cu bob. Fiind fierbinte, excesul de lichid se va evapora.
6. Lasa
orezul sa se racoreasca bine si adauga smantana. Amesteca usor. Combina cele
doua compozitii: orezul si ceapa, ciupercile, mazarea si porumbul. Se serveste
rece.

Se obtin 6 portii.