Ingrediente:

-1 conopida mijlocie
-2 oua
-400-500 ml ulei
-sare
-piper
-4-5 catei de usturoi,pisati
-boia (optional)

Preparare:

Conopida ,curatata si lasata 10 min.in apa rece,se desface in buchetele.
Se pune apoi la fiert,in apa sarata clocotita,10-15 min.,sau pana se inmoaie.
Se lasa la scurs intr-o strecuratoare si la racit.
Intre timp se prepara maioneza din oua,ulei(eu folosesc metoda rapida-pun intr-un vas mai inalt ouale,peste ele torn tot uleiul,scufund piciorul mixerului,cel cu elice metalica,pornesc aparatul la viteza maxima,ridicand de 2-3 ori piciorul spre suprafata.In cateva secunde am maioneza legata.)
Tot cu piciorul cu elice paserez conopida racita,apoi o amestec cu maioneza , usturoiul si potrivesc de sare si piper(cine doreste poate pune pentru culoare putina boia )
Se lasa.la frigider,minim 30 min, inainte de a fi consumata.
Poate fi servita cu felii de paine prajita si felii de rosii,langa o cesca de ceai cald.
Se poate pastra de la o zi la alta,in frigider,intr-un vas acoperit.
Puteti folosi si conopida de la congelator,dezghetata si bine scursa.