Iti propun o reteta exotica de salata, potrivita acestui anotimp si usor de preparat. Reteta apartine volumului
“Salate”, aparut la editura House of Guides, in 2008.

Ingrediente si cantitati:

400 grame de varza alba tocata
100 grame de branza gen svaiter
1 mar acru
75 grame de stafide
50 grame de susan prajit
1/2 lamaie
1 lingura cu mustar
1 linguri cu otet
4 linguri cu ulei
sare
piper

Mod de preparare:

1. Amesteca
intr-un castron un praf de sare, piper macinat, mustar si otet. Toarna uleiul
si omogenizeaza totul cu furculita.
2. Pune varza
si stafidele intr-o salatiera, stropeste cu otet si amesteca usor, dupa care
pune totul deoparte.
3. Intre
timp, taie branza cubulete. Spala si sterge marul. Fara sa-i cureti coaja,
taie-l in felii foarte subtiri, pe care le stropesti cu sucul lamaii stoarse,
pentru a preveni innegrirea lor.
4. Exact
inainte de servire, adauga in salatiera cubuletele de branza si feliile de mar,
amesteca bine, presara deasupra susan si serveste imediat.