Se pun bucatile de slanina care in prealabil au fost oparite in apa , frecate cu sare grunjoasa , 1-2 saptamani,la care se aduga ,boia de ardei dulce ,piper condiment pt carne de porc si usturoi taiat bucati care se infing in slanina . De-abia dupa ce si-a luat din gustul condimentelor , se agata la distanta suficienta una de alta, in afumatoare. Fumul trebuie sa fie moale, sa dureze cca 3-4 zile si-l poti face din rumegus ,lemn ,de fag ,brad sa fie de esenta tare .Dupa afumare se pune in pod sau in camara .
Acest blog a luat naștere din pasiunea mea pentru gătit și continuă cu locurile frumoase pe unde călătoresc. Gătesc cu placere într-o bucătărie normală pe care oricine o are acasă. De aceea, majoritatea rețetelor prezentate sunt rețete de familie, cum le spun eu, ușor de făcut și la îndemana oricui.
0 Comentarii
Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!