Pentru reteta ai nevoie ;
2 morcovi,1 radacina pantrunjel,un ardei gras, 1 leg.pantrunjel,2 oua.8 linguri de gris.un cub de supa concentrata (cel mai bine iese cu supa de la pui)dar nu am avut ,1 ceapa .
Zarzavatul se curata ,se spala si se taie cuburi mici .legatura de pantrunjel se toaca marunt .Intr-o oala se adauga un pic de ulei si se calesc legumele ,iar separat se fierbe apa cu cubul de supa concentrat .
Cand legumele s-au calit se adauga supa si se lasa la fiert .Dar ca sa nu stam pregatim compozitia de galuste.Se separa albusurile de galbenusuri de la cele 2 oua . Galbenusurile se freaca bine intr-un castron cu o lingura de ulei ,albusurile se bat bine spuma ,se adauga peste galbenusuri incorporande-se bine si se pun cele 8 linguri de gris in ploaie putin cate putin mestecand continuu, compozitia trebuie sa fie moale .
Dupa ce a fiert supa cu legume se mai potriveste de sare (delikat) se da focul la mic .incepem sa formam galustele (eu folosesc 2 linguri)si le punem incet in oala (sunt persoane care le pun separat la fiertin alta oala apoi se scot si le pun in supa )ele se ridica la suprafata lasati focul la modul mic .Din momentul in care pun galustele mai las 10 min la fiert acopar cu un capac .La servire se adauga pantrunjel tocat deasupra .
POFTA BUNA !