1 kg rosii,jumatate cana orez,1 ceapa,1 cartof,1 ardei gras ,1 morcov,2-3 linguri bulion,patrunjel,marar, sare dupa gust .
Ceapa,1 morcov taiat rondele si ardei i se calesc in putin ulei . Se adaugacele 2-3 linguri bulion si aproximativ 1 cana de apa, lasandu-se la fiert la foc mic se adauga cartoful.
In acest timp intr-o alta oala puneti cam un litru de apa la fiert; cand apa va incepe a clocoti inchidem focul dar totodata punem rosiile. Este o modalitate simpla de a putea indeparta pielita mai usor. Dupa ce am indepartat pielita la toate rosiile, le vom taia cubulete.
In oala in care fierb legumele, vom pune si o jumatate de cana de orez, spalat in prealabil sarea dupa gust .
Vom lasa sa fiarba la foc mic inca 20 min , pana cand suntem siguri ca si orezul este fiert. Dupa ce inchidem focul, vom pune putin marar si patrunjel spalat si taiat marunt .