15 vinete mari frumoase , 30 buc de gogosari, 1 kg ceapa, 1 litru ulei, 3 kg rosii, piper, usturoi, sare dupa gust 2 foi de dafin .
Se coc vinetele si se curata ca pentru salata, la fel si cu gogosarii. Se elimina semintele din rosii cu aparatul de stors si sucul obtinut se pune la fiert pana se ingroasa ca o smantana. Intr-un vas mare, se caleste in tot uleiul ceapa, si cand aceasta a devenit aurie, se pun vinetele si gogosarii tocati potrivit , apoi se adauga sucul de rosii legat. Se aseaza vasul sa fiarba incet, ,si cand uleiul se ridica deasupra, se da la cuptorul incalzit in prealabil. Se lasa zacusca la foc mic, se amesteca des sa nu se prinda de vas, si cand compozitia este bine legata, se pune, dupa gust, mujdei, sare si piper. Se pune compozitia in borcane fierbinti, se leaga cu celofan si se lasa in tava cuptorului fierbinte, dar fara foc, pana a doua zi