Reteta  am luat-o din revista Libertatea pentru femei- Retete, nr. 7-2010.
 Ingrediente:
     5 kg de prune
     3 l apa 
     un kg de zahar ( pentru cei care nu folosesc zahar se poate pune fructoza sau zaharina lichida, echivalentul a unui kg de zahar)
  • 10 g cuisoare
  • un baton scortisoare
Mod de preparare:

Se curata de codite si se spala prunele.
Se pun intr-o oala marea zaharul, apa, cuisoarele si batonul de scortisoara.Se lasa la foc potrivit si se amesteca pana se formeaza un sirop. Cand incepe sa clocoteasca, se adauga prunele, se amesteca cu o lingura in sirop, ca sa treaca toate prin sirop, ca sa treaca toate prin sirop timp de in minut, apoi se scot cu spumiera si se asaza intr-o cratita.
Prunele se asaza nepresate in boircanele sterilizate, lasan\d un spatiu liber de 2-3 cm pana la gura acestora. Siropul se lasa sa se mai raceasca , apoi se toarna uniform peste ele, pana la acelasi ivel.Borcanele se inchid ermetic. Poze inca nu am.