-500g carne vita
-500g carne de porc
-ceapa
-oua
-faina pentru modelaj
-verdeata ;marar ,patrunjel
-miez de paine imuiat in lapte sau apa
-condimente
Pentru a va reusi chiftelutele si pentru a avea o forma perfecta si gust deosebit prima data vom taia carnea cuburi si o vom inabusi cu ceapa partial ,se lasa la racit dupa care o vom da prin masina de tocat cu sita mica pentru finete ,se amesteca cu oua ,verdeata tocata marunt.miezul de paine,condimente si putina apa amestecand foarte bine compsitia pentru inglobarea aerului si pentru a iesi chiftelutele afanate .
Se ia cu lingurita din compozitie , se fac chiftelute mici rotunde in podul palmei pe care le dam prin faine si le vom praji in ulei incins (intr-o baie de ulei) .Se scot pe o hatrie absorbata pentru a elimina surplusul de grasime .
Daca aveti o masa festiva pentru incantare chiftelutele inainte de prajire pot fi date prin elemente de pesmet,susan,mac,boia si vor iesi colorate .
Aceste retete sunt invatate la cursurile de bucatar pe care le fac .