Tort aniversar









Ingrediente:


Blatul 1
  • 12 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 12 linguri de  faina
Blatul 2:
  • 6  oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
Crema:( dupa reteta lui Leila&Lori)
  • 4 oua, 
  • 400g zahar, 
  • 4lg apa, 
  • 100g cacao ,
  • 2 pac margarina RAMA rama , 
  • doua esente de rom(fiola). 
Pasta de lapte praf pentru decor:( dupa reteta lui Lily)
  • miere
  • lapte praf
  • coloranti alimentari

Mod de preparare:


Se fac 2 blaturi. Blatul 1 mai mare, iar blatul 2 mai mic. Blaturile se fac astfel: se bat albusurile spuma pana sta pe tel, se adauga zaharul pe rand, iar la final faina tot cate un pic. Se baga la cuptor cca 1 ora. Se verifica daca sunt coapte cu scobitoarea.
Crema: Se fierb ouale, zaharul si apa la baien marine pana devine ca o smantana se adauga cacao si o bucatica de margarina RAMA se lasa sa se raceasca apoi se adauga margarina RAMA putin cate putin batandu-se cu mixerul la viteza mare. La sfarsit se adauga esenta de rom (fiole) 
Blaturile se taie in 3 parti si se umple cu crema.Dupa ce sunt asamblate ( Blatul 1 jos, iar peste el blatul 2) se vor unge cu crema sau unt. Apoi le imbracam in pasta de lapte praf.
Pasta de lapte praf o facem din miere de albina( de preferat sa fie de salcam) amestecata cu lapte praf pana devine o coca elastica. Adaugam coloranti alimentari . Cu aceasta pasta imbracam tortul si facem diverse decoratii pentru tort.

Pofta buna!!!!


2 Comments

  1. nu am incercat niciodata ,de frica pasta de lapte praf.arata tare romantic tortul tau !

    RăspundețiȘtergere
  2. Se lucreaza bine cu aceasta pasta, dar eu nu am avut ustensilele necesare...multumesc!!!

    RăspundețiȘtergere

Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!

Follow Me On Instagram