Reteta o am de la Laura careia ii multumesc. Ingrediente: - mamaliga rece - faina -praf de copt - ulei pentru prajit Preparare: Puneti intr-un lighean 3-4 maini bune de faina si adaugati mamaliga.Incepeti sa framantati, adaugand faina pana cand se obtine un aluat consistent, care nu se mai lipeste de maini.Presarati faina pe masa si intindeti aluatul cu ajutorul sucitorului intr-o foaie groasa de 4-5 milimetri. Cu un paharel, taiati cercuri sau dupa preferinta (marginile ramase in urma decuparii se framanta si se intind din nou).Se incinge uleiul intr-o tigaie cu peretii mai grosi si se plonjeaza pe rand cerculetele de aluat. Daca uleiul este destul de incins, gogoselele se vor umfla imediat. Se prajesc gogoselele pe ambele parti pana devin aurii . Pe masura de sunt gata, se scot pe o hartie absorbanta. Se servesc dupa plac, cu dulceata sau doar cu zahar praf sau, de ce nu, cu un sos de ciocolata. Daca in compozitie punem sare si piper le putem alatura unei fripturi, peste , snitel... Eu am adaugat in compozitie condiment picant pentru pui si vegeta. |
- Toate retetele
- Retete pe categorii
- _Aperitive
- _Mic dejun
- _Cina
- _Supe si ciorbe
- __Supe
- __Ciorbe
- _Retete cu legume si paste
- _Retete cu carne
- __Retete cu carne de pasare
- __Retete cu carne de porc
- __Retete cu carne de miel
- __Retete cu carne de vitel
- _Din cămară
- __Conserve/Muraturi/Zacusca
- __Dulceturi/Gemuri
- Advertoriale
- Blogroll
- Casă și familie
- Să gătim împreună
- Călătorii, Aventuri
- Contact
0 Comentarii
Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!