Reteta o am de pe blogul Laurei Laurentiu, unde are denumirea Croissate si pateuri din aluat foietaj ultrarapid.
Rezultatul a fost deliciosss, numai ca s-au terminat foarte repede. Multumesc Laura.
Rezultatul a fost deliciosss, numai ca s-au terminat foarte repede. Multumesc Laura.
Ingredinte:
-500 g faina
-300 ml apa
-40 ml ulei
-o lingurita sare
-o lingurita zahar
- 5 grame drojdie
- un ou pentru uns cornurile
-dulceata, branza, carnati pentru umplutura
Iar pentru uns aluatul avem nevoie de : 125 g margarina, 70 g faina
Mod de preparare:
Din ingredintele date formam un aluat pe care il lasam la dospit.
Dupa ce aluatul a crescut il intindem pe masa de lucru intr-o foaie rotunda si il ungem uniform cu amestecul de margarina si faina.
Aluatul astfel intins si uns il taiem in 8 parti egale ca si cum am face petale.
Pliem fiecare "petala" catre mijloc, acoperind-o cu cea opusa.
Se continua plierea de fiecare data din partea opusa ultimei bucati adusa catre mijloc, pana se aduna aluatul ca si o minge
Se intinde imediat intr-o foaie ca si prima si se repeta operatiunea de pliere.
Aluatul astfel adunat (intr-o minge) se lasa doua -trei minute pe masa de bucatarie, apoi se intinde intr-o foaie de grosimea de 4-5 cm si se taie pentru formarea cornurilor
Se pot umple cu dulceata , branza dulce sau cremvusti , carnati. Se vor unge cu ou inainte de a le baga la cuptor.
Le introducem in cuptorul incins, le lasam 10 minute dupa care se reduce focul si se mai lasa inca cca.30 minute pana se rumenesc.
Pofta Buna!!!!
7 Comments
cred ca e foarte buna reteta aceasta!
RăspundețiȘtergereAdnia sa stii ca eu sunt foarte multumita de ea.O sa fac mereu aceste croissante. Ii multumesc Laurei Laurentiu ca a impartasit reteta cu noi.Pupici
RăspundețiȘtergereCe dolofane si frumoase au iesit.Te pup!
RăspundețiȘtergereIntradevar suna si arata delicios. Ce ar mai merge cu o cafeluta!
RăspundețiȘtergereDan si Ionela Dumitru sa stii ca merg foarte la o cafeluta.Se fac foarte repede si sunt chiar foarte bune. Azi am repetat reteta dar din 1 kg de faina si desigur nu au mai ramas doar cateva. multumesc de vizita! O saptamana placuta iti doresc.
RăspundețiȘtergereAm retinut ideea! Merita incercat.
RăspundețiȘtergereMerita incercat. Eu de cand am descoperit reteta pe blogul Laurei ii fac mereu cu diverse umpluturi.
RăspundețiȘtergereMulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!