Inspirata de reteta data de Andreea Dianu a tortului Saint-Honorè am facut si eu azi unul cu ocazia aniversarii a 53 de ani de casatorie a parintilor mei. Ii pup, ii iubesc si  doresc sa ii am alaturi de mone multi ani de acum incolo.

VA IUBESC DRAGII MEI PARINTI!


Iata de ce avem nevoie:

 Aluat tarta:

- 200-230 g faina
-100 g margarina
- 40 ml apa rece
- 1 praf de sare


Choux-a-la-creme:
- 250 ml apa
- 60 ml ulei
- 3 oua
- 140 g faina
- 1 praf de sare



Crema:
-2 oua
- 350 ml lapte
- 150 g zahar
- 3 linguri cu varf amidon
- vanilie
- 300 ml frisca




Decor:
- 100 ml frisca
- 100 g zahar


Mod de preparare:

Aluat tarta:

200 g faina se pun intr-un castron cu praful de sare,se pune peste margarina rece taiata bucatele si incepem sa framantam. Adaugam treptat apa rece pana devine un aluat omogen care nu se lipeste de maini.
Se inveleste in folie si se da la frigider.

Choux-a-la-creme:
Apa se amesteca cu uleiul si praful de sare si se pune pe foc pana dau in clocot. Cand apa si uleiul fierb se adauga faina in bloc(toata deodata) si se amesteca energic pana se formeaza o bila de aluat. Se lasa la racit.Cand este complet rece se adauga ouale pe rand(nu se adauga cel de-al doilea pana nu este inglobat primul)si devine un aluat lipicios.Se toarna intr-un pos.

Aluatul de tarta se intinde intr-o foaie subtire de 24-26 cm si se pune pe hartie de copt in tava mare de la aragaz.
Pe aceasta foaie se deseneaza un cerc din aluatul de choux.

Iar din restul aluatului de choux se vor sprita mici globulete.
Tava se da la cuptorul preincalzit cca.30 minute. Primele 10 minute se lasa focul mare, iar apoi se da la minim.


Crema:

Punem laptele la fiert.Ouale le mixam impreuna cu zaharulsi zaharul vanilat pana devin cremoase si zaharul s-a topit,apoi adaugam amidonul si omogenizam.Dupa ce laptele a dat intr-un clocot,tragem vasul deoparte si lasam sa se racoreasca putin.Peste ouale batute adaugam putin cate putin laptele amestecand incontinuu.Turnam compozitia in vasul in care am fiert laptele si punem pe foc amestecand incontinuu pana se ingroase bine crema.Cand s-a racit complet se mixeaza 300 ml frisca si se inglobeaza in crema,mixand bine.

Asamblare:
 Umplem gogoselele cu crema, iar restul cremei o punem pe tarta  pana la nivelul cercului de choux. Pe interior se aseaza un rand de gogosele umplute avand grija ca atunci cand o taiem sa avem cate o gogosica pe fiecare felie.
Se orneaza cu frisca si fire facute din zahar ars ( cele 100 gr).
Firele de zahar ars se vor pune pe tort inaite cu cateva minute de servire.

Acest tort il pot consuma si cei ce au diabet inlocuind zaharul cu fructoza.

Va doresc pofta buna!