Am deciz sa ma incriu si la editia a doua a campanie Valluntar- "Mai multe carti , mai multe sanse". Campania este demarata de catre Editura All care promoveaza lectura si voluntariatul  si se bucura de sprijinul celor de la ROMSILVA .

Am ales cartea " Alimente si preparate culinare din bucataria romaneasca si internationala". O carte minunta, de fapt un dictionar foarte folositor in bucatarie. Aceasta carte este formata din doua sectiuni  si trei anexe.
I. Dictionarul explicativ
II. Glosar de cuvinte si expresii in limba engleza, germana, franceza si italiana.
III. Anexe sinoptice

I. Dictionarul explicativ cuprinde 1690 de articole in care sunt definiti si explicati termeni din domeniul alimentatie si gastronomiei.
Printre acesti termeni putem aminti categorii de alimente, produse din carne, vanat, peste, produse lactate, cereale, plante aromate, cafea, ceai, fructe autohtone dar si exotice, preparare din bucataria romaneasca, franceza, germana, italiana, si engleza.
Fiecare termen din dictionar este foarte frumos descris. Astfel aflam de unde provine alimentul si ce contine. dar si traducerea acestuia in limbile amintite.
II. Glosarul de cuvinte si expresii in limba engleza, germana, franceza si italiana cuprinde cca 6900 de indicii cu trimitere la cuvantul cheie din limba romana.
III. In cele 2 Anexe sunt prezentate elemente si piese de transare- Porcine, Bovine , Ovine si termenii de macelarie uzuali in cele 5 limbi.

Dictionarul este informativ foarte folositor.
Multumim Editurii All si Romsilava.
In speranta ca v-am trezit interesul spre acest dictionar va astept cu comentariile voastre pentru a aduna cat mai multi copacei.