in luna februarie Angela ne propune o reteta pentru provocarea Bucatar Curajos. Aceasta reteta se numeste Rotolo di ricotta e spinaci .

Ingrediente paste:



- 200 gr faina

- 2 oua
- apa
- un praf de sare

Ingrediente umplutura:


- 500 gr branza de vaca
- 200 gr spanac
- 1 ou
- 50 gr cascaval
- 50 gr unt
- 1 ceapa mica
- busuioc
- sare si piper

Ingrediente sos:


- 200 gr unt

- 100 gr cascaval
- salvie
Prima data vom opari spanacul cateva minute, o tocam marunt si o lasam sa se scurga bine de zeama pe care o lasa.
Pentru aluatul de paste procedam ca la taiteii de casa si anume: amestecam faina cu ouale si putina sare, dupa care incepem sa framantam pana obtinem un aluat omogen. Adaugam atata apa cat sa fie aluatul elastic si usor de modelat. Intindem cu  masina pana obtinem o foaie putin mai groasa decat cea pe care o facem pentru taitei.
Ceapa o tocam marunt si o calim in untul incalzit in prealabil pana devine sticloasa. Intre timp amestecam branza cu oul, cascavalul ras, sare si piper dupa gust si putin busuioc. Adaugam si ceapa calita si racita si amestecam bine. Stoarcem foarte bine spanacul si-l incorporam in amestecul de branza.
Intre timp punem o oala cat mai incapatoare (ca si latime nu neaparat adancime) cu apa si putina sare la fiert.
Intindem in strat uniform aceasta compozitie pe foaia de aluat, lasand 1-2 cm liberi pe margine pentru  a nu iesi umplutura pe margini.
Rulam aluatul cat mai strans, inchidem marginile celor doua capete, asezam rulada pe un prosop de bucatarie, pe care l-am spalat cu o zi inainte in apa cu putin otet si legam capetele cu o sfoara.
Daca este prea lunga rulada si nu incape in oala o indoiti usor cat sa incapa.
Cand incepe sa fiarba apa asezam rulada in oala si lasam sa fiarba 30-35 minute. Dupa acest timp scoatem rulada, o despachetam si o taiem in felii de aprox 4-5 cm. Asezam feliile de rulada intr-o tava termorezistenta 
si turnam peste ele sosul obtinut astfel: topim untul, adaugam cascavalul  ras si salvie proaspata tocata marunt sau uscata. Radem si deasupra putin cascaval si dam la cuptorul preincalzit circa 15 minute.