Luna aceasta la provocarea secreta mi-a fost repartizat blogul Lianei - Caiet cu retete. Liana are foarte multe retete gustoase si bune.Dintre atatea bunatati m-am oprit la  Puiul Gaston Gerard.Am trecut in lista multe retete de la ea, va urma siropul de soc. Dar sa vedem pana atunci cum facem puiul.

Ingrediente (6 portii):
- 3 bucati piept de pui
- 2 cepe mijlocii
- 400 ml vin alb
- 1 lingurita boia dulce
- 150 gr parmezan ras
- 200 ml smantana grasa
- 1 lingura mustar de Dijon (cineva mi l-a ascuns :D asa ca am folosit alt tip, de data asta ...) 
- sare, piper
- ulei si unt pentru prajit 
Metoda:
- se taie pipetul de pui in jumatati, daca sunt prea groase bucatile se taie din nou in doua; se sareaza si se pipereaza apoi se prajesc in ulei incins pana se rumenesc pe ambele fete;
- se scoate carnea intr-un vas pentru cuptor, uns cu ulei;
- in tigaia in care s-a prajit carnea se caleste ceapa, taiata fin; cand incepe sa se rumeneasca si s-a inmuiat se adauga boiaua si vinul; se lasa sa fiarba la foc mic pana scade lichidul la jumatate;
- se adauga mustarul si smantana, se amesteca, se lasa sa dea un clcot;
- se adauga cam jumatate din branza rasa, se potriveste de sare si piper, apoi se toarna peste pui; se presara deasupra branza ramasa; (in aceasta etapa mancarea poate astepta pana aproape de momentul servirii);
- se coace mancarea la foc mediu timp de 15-20 de minute, pana cand se rumeneste crusta.