Cu intarziere pot raspunde si eu  la provocarea "Bucatarul Curajos" gazduita in luna aceasta la sectiunea dulciuri de Gabriela pe blogul ei "Culoare si Savoare" . Iata reteta :

* blatul 1:
-250 gr. biscuiti
-115 gr. unt
-2 linguri sirop artar
* blatul 2:
-un pachet de piscoturi
- cafea ness ( sa inmuiem piscoturile)

Crema:
-250 gr. mascarpone
-200 ml. frisca lichida
- 50 gr. zahar

Pentru blatul 1 o sa sfaramam biscuitii in blender si ii amestecam cu untul topit si siropul de artar. Intindem blatul de biscuiti intr-o tava si il presam putin. Branza mascarpone o amestecam cu frisca batuta bine si zaharul.O parte din crema o punem peste blatu de biscutiti, apoi punem piscoturile inmuiate in cafea si la final restul de crema.
Tortul rezultat se va tine la frigider cca 3 ore.Este un tort foarte bun pe care il putem face in zilele calduroase, deoarece nu necesita coacere.
Pofta buna!