Ingrediente:
500 gr carne de rata
2 cepe tocate marunt
marar,  cimbru
1/4 cana orez
3-4 linguri ulei
1 lingura boia de ardei dulce
2 linguri pasta de tomate
Foi de vita
 Sare si piper dupa gust
Preparare:
Se caleste ceapa pana cand devine translucida, se adauga pasta de tomate, orezul , boiaua de ardei, sare si piper. Se lasa pe foc pana cand toate aromele se intrepatrund.  Se ia de pe foc  si se adauga carnea care a fost tocata in prealabil si apoi verdeata. Se mai adauga sare si piper daca este necesar.

Se impacheteaza sarmalele , se aseaza in oala. Se pune apa cu condimente,  cat sa le acopere si se dau la cuptor pentru o ora (sau 40 de minute- pentru cei care nu le place sa fie asa de fierte).

Pofta Buna! 

Pe ultima suta de metrii sosesc si eu cu provocarea de luna aceasta. Stefania mi-a repartizat blogul lui Cerasela. Am gasit retete minunate, dar m-am oprit la sarmalutele in foi de vita cu carne de gasca. Eu nu am avut carne de gasca dar le-am facut cu carne de rata. Minunate!!! Multumesc de reteta!