1 Mai vine cu pasi repezi. Mi-ar placea  sa imi petrec  aceasta mini vacanta intr-un loc frumos. Da ! E frumos sa visezi! Eu visez sa vizitez Londra. De ce sa vizitez Londra? Deoarece  sunt foarte multe locuri de vizitat. Deoarece imi place bucataria englezeasca!
Citeam pe net despre obiectele turistice ale Londrei. Of, mi-ar placea sa primesc  2 bilete de avion spre Londra. Zana buna ar putea sa imi spuna secretul cum pot gasi cele mai ieftine bilete.
                      Iata care sunt cele mai mari atractii turistice :

Tower of London (Turnul Londrei)
              Situat pe partea de nord a raului Tamisa, Turnul Londrei simbolizeaza cucerirea Angliei si asuprirea ulterioara de catre conducatorii Normanului. Castelul a fost construit de catre William Cuceritorul si a servit ca si chirpici pentru regii din trecut.

Tower Bridge
               Tower Bridge din Londra este unul dintre cele mai celebre poduri basculante din lume. Un pos basculant este construit din doua parti si poate fi deschis exact in centru. Construit intre anii 1886 – 1894, Tower Bridge a devenit o emblema a Londrei, cu spectaculoase galerii de expozitii distibuite atat pe orizontala cat si pe verticala podului.

Palatul Buckingham
               Palatul Buckingham este resedinta oficiala a reginei. Vizitatele sunt permise numai in sezonul anual de vara, in august si septembrie. Daca vizitati Londra in alt moment decat cele doua luni, puteti asista la "Schimbarea de Garda, ceremonie ce are loc in zile programate.

London Eye (Roata Mileniului)
                Roata Mileniului trebuie sa fie inclusa in orice excursie la Londra. Una dintre cele mai interesante aspecte despre acest obiectiv este ca cele 32 de capsule transporta aproape 10.000 de vizitatori in fiecare zi. Datorita rotatiei la 360 ° atunci cand se ajunge in partea de sus a rotii se poate vedea aproape intregul oras.

British Museum (Muzeul Britanic)
                 British Museum, infiintat in 1753, este unul dintre acele muzee ale caror picturi si lucrari apartin unor pictori celebre din intreaga lume. Unele lucrari de renume sunt sculpturile din Parthenon, Sutton Hoo si comorile Mildenhall, Portland Vase si Rosetta Stone. Mai mult, exista diferite tururi ghidate si excursii in galerie ce au loc in fiecare zi.

Casa Parlamentului si Big Ben
                      Una dintre cele mai bune locuri de vizitat la Londra in timpul iernii este Casa Parlamentului si Big Ben. Clopotulul mare al ceasului denumit The Big Ben, un reper iconic al orasului, este unul dintre primele 10 atractii din Londra situate la nordul Catedralei Westminster.


              Atractiile turistice sunt destule si imi plac, dar si bucataria englezeasca e minunata.                Bucataria englezeasca înseamna în primul rând carne. Mai înseamna porridge, patrunjel verde tocat, pudding și placinte tot cu carne. Mai înseamna un dejun copios dar și cina ca cea mai bogata și mai consistenta masa a zilei. Cina poate fi înlocuita cu un ceai, la care se servesc diferite preparate reci. Bauturile alcoolizate calde sunt, de asemenea, o particularitate englezeasca. Deși în trecut bucataria englezeasca consta doar în carne și legume fierte, în prezent aceasta s-a diversificat foarte mult datorita faptului ca societatea engleza a devenit cosmopolita. Astfel comunitațile evreiești, arabe, chinezești, indiene și-au adus contribuția pe plan culinar.