Reteta am citit-o in cartea de bucate a lui Radu Anton Roman, intitulata "Ardealul, la pohta ce  pohtim"
Multumesc Ginei Bradea si sponsorului Mihai Dumitru , cel care ne-a trimis ouale de la Ferma lui de prepelite japoneze din Fundeni.
Ingrediente:
- 0,5 l smantana
-  oua prepelita
- o lingurita de pasta de ardei
- sare

Mod de preparare:
Se pune smantana amestecata cu pasta de ardei intr-un vas de Jena. Eu am pus intr-un vas ceramic. Se sparg ouale si se potrivesc cu grija in smantana, sa nu se sparga galbenusul.
Se sareaza si se dau la cuptor cu foc potrivit, pana se intaresc albusurile.

P.S. Sa nu uitam ca exista si un concurs organizat de Gina. Cine vrea sa participe sa intre aici sa citeasca regulamentul: http://pofta-buna.com/concurs-traditie-si-gastronomie-romaneasca/http://pofta-buna.com/concurs-traditie-si-gastronomie-romaneasca/