Reteta am vazut-o pe situl lui Pansy, dar mi-a spus-o si o colega, care pune si cate un catel de usturoi taiat in gogosar.

Avem nevoie de:
- gogosari
- ulei
- zahar
- otet
- sare
- foi de dafin, boabe de piper, hrean
- usturoi (optional)

Mod de preparare:

Spalam bine gogosarii si le scoatem cu grija cotorul si ii aseja intr-o tava unsa cu putin ulei, ce merge la cuptor.
In fiecare gogosar punem:
- l lingurita ulei
- 1 lingurita  zahar
- 1 lingurita otet
- 1 vf de cutit de sare
- un catel de usturoi taiat marunt ( optional)

Pune gogosarii in cuptorul incins, la foc mediu, pana ce se zbarcesc. Ii scoatem si ii acoperim cu o folie pana ce se racesc. Dupa, ii luam cu grija si ii punem in borcane cu gaura in jos.sa se scurga zeama continuta in gogosar. Adauga foi de dafin, piper si hrean. Le dam la dunst 10 minute.