Activitea cea mai iportanta pentru un copil este joaca. Putini considera ca joaca este importanta si pentru dezvoltarea lor. Este importanta pentru dzvoltarea sociala, mental si fizica a corpului.

Jocurile educationale il mentin pe cel mic intr-o continua stare de invatare.

Jocurile copiior pot fi clasificat in jocuri sociale, fizice si cognitive. Prima categorie se refera la participarea si interactiunea copilului cu ati copii. A doua categorie, se refera la jocuri ce dezvolta fizicul celui mic ( cum ar fi volei, baschet, fotbal, mersul cu bicicleta). A treia categorie reflecta nivelul  mental al unii copil.

Deoarece am amintit si jocurile ce dezvolta fizicul, cand se face frumos afara le cumpar 2 biciclete pentru copii.


Jocurile cognitive dezvolta abilitatile mentale ale copilului. Aceste tipuri de jocuri evolueaza odata cu cresterea copilului. Deci, evolueaza de la simple jocuri, cum ar fi plimbatul cu bicicleta, la jocuri constructive, apoi la jocuri cu simboluri si in final la jocuri cu reguli.

Foarte multe jocuri educative le putem gasi pe educlass, incepand de la jocuri lingvistice, matematice, jocuri educative, dar si jocuri de construit case sau cuburi din lemn


Ce beneficii putem avea daca comandam de pe acest site? Gasim promotii, deoarece Educlass  ofera promotii special gandite pentru cumparatori si ne ofera o gama foarte variata de jocuri.

Pentru un copil, este important sa fie sociabil, sa se afle printre alti copii de varsta lui. Nu doar ca invata mai usor anumite lucruri, dar si socializeaza, isi dezvolta inteligenta sociala, invata sa nu se teama de oameni, invata ce este invidia, invata sa fie ambitios si incepe sa isi doreasca sa fie cel mai bun din colectivitate.

Jocul nu ofera doar posibilitatea dezvoltarii sau formarii anumitor operatii intelectuale, prin el se realizeaza o schimbare radicala a pozitiei copilului fata de lumea inconjuratoare.


Parintii, bunicii si educatorii sunt cele mai importante persoane care ajuta copilul sa isi dezvolte intelectul prin joc si joaca. De aceea, cat sunt prescolari, copiii ar trebui incurajati sa se joace si sa aiba activitati sportive. Prin joc, iti poti da seama care sunt aptitudinile copilului, daca are inclinatii artistice, daca ii place sa deseneze, daca are talent muzical sau actoricesc. Desigur, toate aceste calitati sunt neslefuite, dar cu cat sunt descoperite mai repede, cu atat copilul are mai mult timp la dispozitie sa si le dezvolte.