Dacă vă doriți dinți mai albi, „aliniați”, cu formă "perfecta" și un zâmbet asemănător celui pe care îl afișează vedetele, atunci ar trebui să aflați mai multe informații despre fațetele dentare.
Fațeta dentara este constituită dintr-un material subțire reprezentat de ceramică sau acrilat care îmbracă dintele natural, oferindu-i un aspect estetic deosebit.


Pentru un zâmbet armonios, adesea se fațetează mai mulți dinți, în special cei frontali.
Fațetele dentare ceramice se folosesc pentru a reface sau îmbunătăți aspectul dinților pătați, înnegriți, înghesuiți sau a dinților cariați, fracturați sau cu formă modificată, inestetică. Fațetele dentare ceramice  pot reface de asemenea spațiile dintre dinți și sunt indicate persoanelor care doresc un zâmbet "perfect".
Albul dinților este pe de o parte determinat genetic, pe de altă parte influențat de stilul de viață și igiena personală. Anumite alimente precum cafeaua, sucurile, ciocolata, fructele închise la culoare sau vinul pătează dinții. Fumatul este un factor negativ pentru sănătatea dentară și, în timp, duce la înnegrirea dinților. Un dinte devital capătă culoarea gri dacă nu este îmbrăcat. De asemenea dinții își pierd albul natural odată cu înaintarea în vârstă. Iată câți factori influențează culoarea dinților. Multe persoane aleg fațetele dentare pentru a afișa mereu un zâmbet „imaculat”, în ciuda acestor factori care îngălbenesc sau înnegresc dinții.


Procedura nu este dureroasa, deoarece preparatia este in stratul superficial al dintelui, smaltul dentar, de cele mai multe ori nefiind nevoie de anestezie. Fatetele sunt permanente si nu sunt supuse alterarii, la fel ca dintii naturali. Insa, necesita ingrijire, un control la 6 luni fiind obligatoriu.
Fatetele dentare nu au efecte adverse semnificative, insa trebuie tratate cu aceeasi atentie ca si restul dintilor.
Igiena dentară corect efectuată și alimentația sănătoasă ajută în menținerea albului dinților.
Mi-ar placea si mie sa am o dantura perfecta de un alb imaculat. Deci cat de curand o sa fac o vizita la cabinetul stomatologicprofesional Trident. Sper sa nu fie ca si ultima mea vizita la un cabinet stomatologic, cand dupa o simpla anestezie mi-a amortit toata gura si limba.

 Dar aceasta mica intamplare nu o sa ma faca sa fac o vizita cabinetului stomatologic.

Sa avem un zambet fermecator!!!