Tot mai mult se vorbeste despre produsele bio sau produsele naturiste.

Ce sunt aceste produsele bio sau produse naturiste ?

Alimentele organice sau bio sunt fructele și legumele rezultate în urma procesului de agricultură organic. Deși definiția alimentelor organice diferă de la țară la țară, agricultura organică are drept trăsături generale practicile culturale, biologice, mecanice care încurajează reciclarea resurselor, promovează echilibrul ecologic și conservă biodiversitatea. Folosirea pesticidelor și a fertilizatorilor chimici nu este permisă, deși în anumite cazuri rare se pot folosi pesticide organice. În general, alimentele organice nu sunt sterilizate prin iradiere, solvenți industriali și nu conțin aditivi sintetici.

Deci produsele naturiste sunt facute 100% din culturi organice, nefiind tratate in niciun fel cu substante toxice. Piata bio a inceput sa se extinda, incepand de la mancare, produse pentru ingrijirea pielii, produse de curatenie si pana la lenjerii de pat, saltele si chiar prosoape.

Eu chiar am incercat un produs pentru herpes, naturist , care a dat roade. A fost cu mult mai bun decat alte produse pentru herpes din farmacie.


Termenul de produs natural este atribuit oricarui medicament care este fabricat din plante cu proprietati curative. Aceste produse sunt incadrate in categoria medicamentelor specifice medicinei alternative datorita faptului ca sunt frecvent folosite in medicina naturista. Un aspect foarte important care trebuie subliniat si inteles se refera la faptul ca nu exista doua tipuri diferite de medicina, ci ca exista doar mai multe moduri de a veni in ajutorul persoanelor cu diferite afectiuni.

In medicina naturista, un tratament poate fi asociat cu un tratament traditional imbunatatind efectele acestuia din urma.



     Medicina naturista considera pacientul ca fiind un intreg, ia in considerare nu numai corpul, ci si psihicul si emotiile pe care le resimte o persoana intr-o situatie. Toate simptomele resimtite, inclusiv cele de ordin emotional, ajuta terapeutul sa descopere originea problemei, ceea ce a cauzat boala. Unul din conceptele de baza ale medicinei naturiste este de a preveni, adica de a actiona inainte ca o persoana sa se imbolnaveasca, si acest lucru presupune a ajuta organismul sa fie intr-o stare buna, cu un sistem imunitar puternic ca sa poata face fata unei eventuale imbolnaviri.
       Imunizarea organismului se realizeaza prin vitamine, minerale, extracte de plante etc.
    Despre  aceste produse naturiste si intrebuintarile lor  putem scrie foarte multe, dar deocadata ne oprim aici. O sa revin cat mai curand cu un articol mai amplu.

Sa nu uitam sa folosim cat mai des produse naturiste, pe care le gasim in magazinele de specialitate. Sunt cele mai bune!