Cu aceasta reteta am participat la concursul organizat de Sun Food. Tema este propusa de catre bloggerul lunii Edith Frincu. Eu am ales sa fac shakshuka. Ne place mult acest fel de mancare si il facem destul de des.
                 O sa scriu exact reteta data de Edith si pe care trebuie sa o  respectatam.

Avem nevoie de:
o ceapa mare
3 catei de usturoi
4-5 linguri de ulei
o conserva de rosii Sun Food
o foaie de dafin
1 lingurita zahar
1/3 lingurita sare
2-3 oua
 parmezan ras
piper, sos chilli( eu am folosit ardeu iute  taiat marunt)

Mod de preparare:
Prajim ceapa tocata marunt in ulei, timp de cca 10 minute, amestecand din cand in cand, adaugam sarea, usturoiul pisat si rosiile, zaharul, foile de dafin, piper si ardeiul iute taiat marunt si mai lasam pe foc sa fiarba acoperit inca cca 10 minute, amestecand din cand in cand.
Sa dau aroma sosului eu am adaugat busuioc si cimbru.
Spargem ouale peste sos, punem sare, piper peste ele si acoperim din nou, lasam la foc mic pana cand ouale sunt facute.

Indepartam de pe foc si punem deasupra parmezanul ras.