Gulia este o legumă mai populară în Germania, Polonia și țările nordice decât la noi, dar calitatile sale o fac o alegere cel puțin interesantă. Gulia este o excelenta sursăde vitamina C. Vitamina C contribuie la sănătatea oaselor, cartilajelor, dintilor și gingiilor, protejează contra infecțiilor, favorizează absorbția fierului, accelerează cicatrizarea rănilor și are proprietăți antioxidante. O altă vitamină conținuta de gulie este vitamina B6 care este folosită de organism în metabolismul proteinelor și al acizilor grași, contribuie la fabricarea globulelor roșii și le permite acestora să transporte mai mult oxigen și ajută la buna funcționare a sistemului imunitar.
După ce am aflat câteva beneficii sa trecem la preparatul nostru.

Ingrediente:
  • 6 gulii (de mărime medie)
  • 100 gr. bulgur de la Sano Vita
  • o ceapa
  • o lingura de amestec de legume de la Sano Vita
  • 200 gr. carne tocata de pui
  • o lingura pasta de ardei
  • Sare
  • Piper
  • Sos de roşii sau pasta de roșii (eu am pus un sos de roşii 

Mod de preparare:

Se spală bulgurul de la Sano Vita și se pune într-un vas cu apă rece, ținându-se cam o jumătate de oră.
Se desprind frunzele de pe gulii, se spală, se curăță de coajă în strat subțire și se înlătură partea fibroasă. Guliile curățate se pun într-un vas cu apă fierbinte (atât cât să le acopere) și se fierb pentru cca. 8 minute, atât cât să se înmoaie și să se frăgezească puțin. Când încep să colcotească se adaugă o jumatate linguriță de sare.
După cele 8 minute se scot guliile din apă și se lasă să se răcorească. Cât timp se răcesc guliile se pregătește umplutura.
Curățim ceapa si o punem la călit până se înmoaie și devine sticloasă. Adaugăm pasta de ardei . Mai lasăm un minut la călit.
Se oprește focul, se condimentează după gust (sare, piper ) şi o linguriţă de amestec de  legume de la Sano Vita .Adaugăm bulgurul, carnea tocată și amestecăm bine compoziția. 
Cu ajutorul unei lingurițe se umple fiecare gulie cu compoziția pregătită și se așează într-o tavă.
Separat pregătim sosul: amestecăm sosul sau pasta de roșii cu condimente și puțin miez de gulie.
Sosul rezultat se toarnă în tavă peste guliile umplute, astfel încât să acopere cam până la jumătate guliile din tavă. Dacă vi se parea prea dens puteti pune putină apă din care am opărit guliile.
Se bagă tava în cuptor pentru aproximativ 40 minute, depinde de cuptor.
Guliile sunt gata când furculița intră ușor. Spre final se scoate capacul și se lasă tava descoperită în cuptor, lăsând guliile să se rumenească ușor deasupra.
Înainte de servire se poate  presăra pătrunjel proaspăt tocat.
Eu am facut prea multă compoziţie  cu care am umplut şi câţiva ardei.
Vă doresc poftă bună!