Laptele de pasare este desertul copilariei mele. Imi place foarte mult, atat mie cat si celor din familie. 
Iata reteta mea:
  • 1,5 l lapte
  • 5 oua
  • 10 linguri de zahar pudra
  • 2 linguri amidon
  • vanilie
        Separam galbenusurile de albusuri. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, adaugand treptat 5 linguri de zahar pudra. Batem  pana obtinem o bezea tare. Punem laptele la fiert la foc incet. Cand incepe sa fiarba luam cu o lingura din bezeaua formata si punem  mici galuste in lapte. Lasam un minut la fiert galustele de albus si apoi le intoarcem pe partea cealalta inca un minut, dupa care le scoatem cu paleta pe o farfurie sau intr-un vas. Cat timp fierb galustele de albus, amestecam galbenusurile cu celelalte 5 linguri de zahar pudra, vanilia si amidonul, pana obtinem o compozitie omogena.
        Dupa ce terminam de fiert toate galustele de albus( eu le ziceam broscute, pentru ca se umflau la fiert), adaugam in laptele cald compozitia de galbenus, amestecand in continuu. Lasam la fiert cca 10 minute sau pana cand vedem ca laptele isi schimba consistenta si devine cremos.
         La final adaugam galustele de albus si lasam sa se raceasca.
Acest preparat se serveste rece.