Perfecte pentru o gustare, pentru pachetelul de la scoala sau servici, pentru masa de pranz sau chiar pentru picnic. Raman moi si sunt foarte gustoase. Eu am ales sa le fac cu mixt de seminte.

Ingrediente:

400 grame faina
200 ml lapte
50 ml ulei masline ( sau de care aveti in casa)
o lingurita sare
o lingurita zahar
un praf de copt

Pentru uns:
20 ml ulei
20 ml apa

Mod de preparare:

Punem intr-un castron laptele si uleiul, adaugam sarea si zaharul si apoi treptat faina si praful de copt.
Framantam bine compozitia obtinuta si lasam sa se odihneasca aproximativ 10 minute. Dupa cele 10 minute de odihna intindem aluatul intr-o foaie de 5 cm de groasa. Taiem cercuri cu un pahar. Sau le decupam cat de mare doriti. Eu am folosit un pahar cu diametrul de 8 cm.
Dupe ce le decupam, rondelele le punem in tava unsa cu putin ulei sau tapetata cu hartie de copt si le lasam iar la odihna 10 minute acoperite cu un prosop.
Intre timp dam drumul la cuptor sa se incalzeasca. Luam discurile de aluat gata odihnite si  facem niste gauri mici in ele. Punem ulei de masline si presaram seminte si sare peste ele. Le dam la cuptor. Dupa 10 minute scoatem tava si ungem mini focaccia cu amestecul de apa si ulei si le mai punem in cuptor cca 5-10 minute.
Rezultatul este unul wow!

Sa nu uitati ca la orice comanda plasata pe site-ul  www.sanovita.ro, aveti 15% REDUCERE introducand codul promotional ‘liligospodini’. Codul este valabil pe tot anul 2019 si poate fi folosit ori de cate ori vreti voi.

La picnic:



Pentru pachetelul de la scoala: