Crantanele cu chia, chimen si drojdie inactive. Ce poate fi mai bun? Bineinteles ca aceste produse le am de la Sano Vita. Si voi le puteti achiziona accesand site-ul lor.
Am vrut sa fac ceva crantanele pentru platoul de Anul nou, alaturi de o pasta de naut . In alta reteta o sa va spun despre ea, modul de preparare a acestei paste.
Ingrediente folosite:
200 gr faina
140 ml apa
4 lg ulei
2 lingurite chia
2 lingurite fulgi de drojdie inactiva
2  lingurita chimen (am folosit chimen macinat)
Mod de preparare:
Am pus chia la hidratat in cei 140 ml apa. Am lasat amestecul 25 minute la odihnit, rezultatul fiind un lichid gelatinos. Am adaugat uleiul. Faina am amestecat-o cu fulgii de drojdie inactiva si cu chimenul. Am turnat uleiul si semintele de chia hidratate peste faina, amestecand compozitia cu o lingura. In momentul in care aluatul s-a adunat,am inceput sa framant cu mana, pana cand aluatul a devenit elastic. Am intins aluatul intr-un strat foarte subtire, am decupat aluatul cu ajutorul unui pahar. Puteti decupa patrate, dreptunghiuri, fasii lungi si inguste, triunghiuri, romburi, ce forma doriti voi.
Am copt crackersii in cuptorul preincalzit la 180 grade, cca 15 minute, dar cu mare grija sa nu ii ard. Cum sunt subtiri, rapid se bronzeaza! Pentru a evita umflarea crackersilor, puteti sa-i intepati cu o furculita. Lasam crackersii la racit pe gratar si pregatim preparatul cu care ne dorim sa-i servim. Eu am pus pe ei o pasta de naut. Dar foarte bine se pot consuma si asa simplii, langa o bere rece.
Sursa


Si platoul cu crackers cu pasta de naut: