miercuri, 1 aprilie 2020

# Aperitive # Conserve-muraturi-zacusca

Ceapa murata

          

Cum eu sunt o pofticioasa, de cum am vazut la Corina in story reteta de ceapa marinata, am facut si eu.

Am facut 2 borcane de 800 ml si 2 de 400 ml.

Iata ce am pus:

Ceapa rosie murata

  • 4 cepe rosii mari taiate fideluta
  • 6 pastai de cardamom
  • Cateva boabe de piper
  • 2 felii de sfecla rosie ( a mea era mai mare) sau a ½ sfecla mica taiata felii

Ceapa alba murata

  • 4 cepe albe mari taiate fideluta
  • 1 lingurita de turmeric la borcanul de 800 ml si ½ lingurita de turmeric la borcanul de 400 ml
  • cateva boabe de piper

  Punem ceapa taiata fideluta in borcane si adaugam ingredientele. Pentru fiecare fel de ceapa adaugam ingredientele mentionate mai sus.

Dupa ce le asezam in borcane adaugam peste ele o solutie formata din 900 ml apa, 450 ml otet, 1 lingurita de sare. Am pus sa dea un clocot si am turnat solutia fierbinte in borcane.

Deocamdata am folosit la hamburger. Se poate manca si alaturi de fripturi si o sa mai vad eu. Este delicioasa!


     






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

AddToAny

Printfriendly

Popular