Ingrediente:

200 ml. lapte cald
200 ml. apa minerala
130 ml. ulei floarea soarelui
1 cub drojdie proaspata
2 linguri cu varf zahar
jumatate lingurita sare
600-650 gr. faina



 Facem maiaua din drojdia amestecata cu putin lapte caldutz si un pic din zahar, amestecam . Intr-un castron punem faina doar 550 gr, 100 lasam deoparte, in centrul ei maiaua, dupa ce dospeste adaugam restul de ingrediente la gramada. Apa minerala o puneti proaspata din sticla exact cand se pun toate in castron, n-o lasati pe masa dinainte


Incepem sa amestecam cu lingura de lemn, pana se omogenizeaza cat de cat, dupa aia eu am inceput sa framant cu mainile. Cand se incepe framantarea cu mainile  , se incorporeaza cate putin si restul de faina (100 gr). Rezulta un aluat moale si elastic, care  se acopera cu o carpa umeda si se lasa cam 30-40 min. pana-si dubleaza volumul. Se scoate pe masa infainata, nu mai trebuie framantat  se imparte in 16 parti egale, se fac bile, se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt.
 Se lasa pe masa cam 15 min sa se mai creasca. Se ung cu un amestec de galbenus cu putin lapte (amestecul sa nu fie rece), se presara cu susan sau cu mac sau raman asa simple. Se da tava la cuptorul incins la 180 grade pt 20-25 min ( pana se rumenesc deasupra si dedesubt).