Print Friendly and PDF

duminică, 27 noiembrie 2011


Am pregatit aceste bunatati pentru provocarea "Dulce Romania" gazduita luna aceasta de Alexandrina pe blogul ei Xandrinne si ale ei ispravi culinare . Alexandrina multumesc de invitatie!
Deci sa trecem la reteta. Am folosit aluatul de croissante descris intr-o postare anterioara, iar ca si umplutura am folosit mere, zahar si scortisoara.

Cum se face aluatul puteti vedea AICI . Merele le curatim, le stoarcem si le amestecam cu zahar si scortisoara.
Pentru a obtine trandafirii taiem aluatul in patratele. Pe marginea patratelor facem 3 crestaturi. Merele le punem in mijloc si incepem rularea aluatului ca si in poze, formand trandafirul.Se ung cu ou si se dau la cuptor pana sunt rumene.
Merele razuite si amestecate cu scortisoara:

Formam trandafirasii:





Iar acum rulourile: acestea sunt foarte simplu de facut. Aluatul se taie in dreptunghiuri pe care le crestam numai intr-o singura parte. Punem merele si rulam partea necrestata peste mere, iar apoi franjurii de la partea crestata. Ca si trandafirii si acestia se ung cu ou si se dau la cuptor pana se rumenesc.
Pofta buna!!!






Tagged:

6 comentarii:

  1. super reteta!
    P.S imi spui si mie, te rog, cum functioneaza Dulcea Romanie? Am tot vazut pe aici ideea asta, dar nu stiu nici ce este, nici cum se desfasoara...si sunt curioasa! multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Adnia provocarea Dulce Romania este gazduita de un blog.Gazda propune doua ingrediente din care trebuie sa faci ceva preparat.Poti alege unul numai. Poate participa oricine vrea. Se trimite o poza finala, denumirea retetei pe care o faci, numele, linkul catre reteta postata si denumirea blogului pe adresa de mail data de catre gazda.Sper ca ai inteles. Poti participa si tu daca vrei. Pentru luna noiembrie se trimit retetele pana in data de 28.

    RăspundețiȘtergere
  3. mmm...foarte gustoase si ce frumos ti-au crescut!

    RăspundețiȘtergere
  4. sunt foarte multumita de acest aluat de croissant...merita sa il faci caci e super bun!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ti-au iesit foarte frumosi trandafirasii! Merg sa citesc despre aluatul tau de croissant...
    P.S. Multumesc si eu pentru participare!

    RăspundețiȘtergere

Press