luni, 12 iulie 2010

# Aperitive

Franzela Umpluta.....

Sursa: Laura Adamache Blog

500gr faina, 35gr zahar (daca o faceti cu umplutura sarata) sau 50gr daca o faceti dulce, 50gr untura (eu nu am avut si am pus unt, dar cred ca e mai buna cu untura), 15gr sare, 20gr drojdie proaspata (eu am numai uscata si am pus 2 lingurite), 250gr apa

Se face aluatul si se lasa la dospit 2 ore . Dupa ce a dospit, am intins o foaie dreptunghiulara, am impartit imaginar in trei dreptunghiuri egale, si am taiat de o parte si de alta fasii. Nu am numarat cate au iesit, dar probabil ideal ar fii sa iasa numar egal de ambele parti. Se umple cu ce avem prin frigider: sunca afumata, slanina afumata, mozzarella, parmezan ras, ardei rosii,maslinele . Se iau cate o fasie de aluat de o parte si de alta si se acopera umplutura din franzela. Franzela se aseaza in tavi. Se unge cu ou batut cu putin lapte,se poate pune seminte de susan sau un pic de sare grujoasa pe deasupra. Se da in cuptorul incins la 200C (400F) cam 30-35 de minute, depinde de cuptor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

Popular