vineri, 9 iulie 2010

# Salate

Salată de fasole cu piept de pui afumat-reteta data de Mihaela Frunzareanu

Dupa atata mancare satioasa de sarbatori, este cazul sa "bagam la inaintare" o salata mai usoara, care merge la fix in aceasta perioada de... refacere a organismului deja mult prea incercat... In 40 de minute vei putea pune pe masa o delicioasa salata cu fasole si piept de pui afumat! Sa nu ne spui ca membrii familiei tale nu au fost incantati de aceasta alegere, ca nu te credem! Pofta buna!
Ingrediente:
400 g piept de pui afumat;
250 g fasole boabe fiarta;
250 g fasole pastai fiarta;
10 fire de ceapa verde;
400 g rosii cireasa;
4 linguri ulei;
2 linguri zeama de lamaie;
2 linguri zeama de grepfrut;
1/2 lingurita zahar;
frunze verzi de telina;
50 g alune;
sare;
piper.
Mod de preparare:
1. Pieptul de pui afumat (fara
pielita) se taie felii mici si subtiri; acestea se pun intr-un castron. Se
adauga boabele si pastaile de fasole fierte.
2. Ceapa verde se curata, se spala
si se taie inele de 3-4 cm, care se pun in castron impreuna cu rosiile cireasa,
spalate si taiate in patru.
3. Uleiul, zeama de lamaie si de
grepfrut, zaharul, sarea si piperul (mai mult) se bat intr-un castronel, cu un
tel, pana se obtine un sos vinegret omogen.
4. Acesta se toarna peste
componentele din castron si totul se omogenizeaza.
5. Salata se lasa minimum 15 minute,
ca sa se patrunda gusturile, dupa care se poate servi, ornata cu frunze verzi
de telina si presarata cu alune pisate mare.
Sugestie:
Alaturi de aceasta salata se serveste paine de secara si un vin rosu (la
temperatura camerei).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

Popular