Am avut prieteni la masa si ieri am cumparat fleicuta de porc sa o fac la ceaun ,dar apoi m-am gandit ca tot am fleicuta ,noi moldoveni ....sa fac o tochitura ,am scos din congelator o punga de cas ca si proaspat sarat (pus anul trecut prin iulie),oua de la tara abia adusesem erau proaspete de pe cuibar , mamaliguta nu e greu de facut si m-am pus pe treaba ;fleicuta am portionat-o ,am condimentat-o cu condimente pt. porc ,am adaugat 2 linguri de mustar si un pahar de vin rosu lasand-o la bait vreo 4 ore .Cand musafirii au venit am incalzit bine ceaunul ,am pus carnea cu 1 cana de apa si am lasat-o sa fiarba in voie ,intere timp am dat prin zazatoarea mare casul , am pregatit platourile ,am scos de la borcan castraveti in otet si i-am taiat rondele .Carnea fiind gata am pus de mamaliguta ,am facut ouale ochi fiecare cum au vrut ,mai moi sau mai tari am pregatit platourile cu o portie de mamaliga ,1 ou ,cas ras, portie de carne de la ceaun .
Nu va pot spune cum a iesit dar oricum te lingi pe degete iar totul s-a completat cu un pahar de vin rosu .Se merita.............
POFTA BUNA!
- Toate retetele
- Retete pe categorii
- _Aperitive
- _Mic dejun
- _Cina
- _Supe si ciorbe
- __Supe
- __Ciorbe
- _Retete cu legume si paste
- _Retete cu carne
- __Retete cu carne de pasare
- __Retete cu carne de porc
- __Retete cu carne de miel
- __Retete cu carne de vitel
- _Din cămară
- __Conserve/Muraturi/Zacusca
- __Dulceturi/Gemuri
- Advertoriale
- Blogroll
- Casă și familie
- Să gătim împreună
- Călătorii, Aventuri
- Contact
0 Comentarii
Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!