luni, 15 noiembrie 2010

# Torturi personalizate

Tort aniversar









Ingrediente:


Blatul 1
  • 12 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 12 linguri de  faina
Blatul 2:
  • 6  oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
Crema:( dupa reteta lui Leila&Lori)
  • 4 oua, 
  • 400g zahar, 
  • 4lg apa, 
  • 100g cacao ,
  • 2 pac margarina RAMA rama , 
  • doua esente de rom(fiola). 
Pasta de lapte praf pentru decor:( dupa reteta lui Lily)
  • miere
  • lapte praf
  • coloranti alimentari

Mod de preparare:


Se fac 2 blaturi. Blatul 1 mai mare, iar blatul 2 mai mic. Blaturile se fac astfel: se bat albusurile spuma pana sta pe tel, se adauga zaharul pe rand, iar la final faina tot cate un pic. Se baga la cuptor cca 1 ora. Se verifica daca sunt coapte cu scobitoarea.
Crema: Se fierb ouale, zaharul si apa la baien marine pana devine ca o smantana se adauga cacao si o bucatica de margarina RAMA se lasa sa se raceasca apoi se adauga margarina RAMA putin cate putin batandu-se cu mixerul la viteza mare. La sfarsit se adauga esenta de rom (fiole) 
Blaturile se taie in 3 parti si se umple cu crema.Dupa ce sunt asamblate ( Blatul 1 jos, iar peste el blatul 2) se vor unge cu crema sau unt. Apoi le imbracam in pasta de lapte praf.
Pasta de lapte praf o facem din miere de albina( de preferat sa fie de salcam) amestecata cu lapte praf pana devine o coca elastica. Adaugam coloranti alimentari . Cu aceasta pasta imbracam tortul si facem diverse decoratii pentru tort.

Pofta buna!!!!


2 comentarii:

  1. nu am incercat niciodata ,de frica pasta de lapte praf.arata tare romantic tortul tau !

    RăspundețiȘtergere
  2. Se lucreaza bine cu aceasta pasta, dar eu nu am avut ustensilele necesare...multumesc!!!

    RăspundețiȘtergere

Printfriendly

Popular