Print Friendly and PDF

luni, 30 mai 2011



Avem nevoie de : 4 oua, 800 ml. iaurt,  2 lingurite indulcitor lichid sau zahar , vanilie,un praf de sare, o lingurita bicarbonat ( stins cu otet) si faina cat cuprinde, ulei pentru prajit.

Ouale le batem bine cu indulcitorul (zaharul), vanilia. adaugam bicaronatul pe care il stingem cu otet si apoi faina. la mine a intrat aproape 1,5 kg de faina. Framantam bine si lasam vreo 10-15 minute sa se odihneasca si apoi facem ciureghele pe care le coacem in ulei.







Adăugaţi o legendă




Tagged:

6 comentarii:

  1. Eu le ziceam fundite sau scovergi , cand eram mica

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi amintesc ca-mi facea bunica in copilarie asa ceva, noi le spuneam "scovergi"...

    RăspundețiȘtergere
  3. Scovergi ,cum s-ar zice pe la mine!Numai ca se fac cu drojdie.
    O seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  4. Janet, Silvia, alea cu drojdie la noi li se zice pancove...

    RăspundețiȘtergere
  5. Si eu le-am postat da denumirea cred ca a ta e buna ,eu le-am zis Ciurighele,a ta-i cea adevarata:-))),ai un blog foarte fainut

    RăspundețiȘtergere

Press