luni, 4 martie 2013

# Prajituri si torturi dulciuri diverse

Chec marmorat cu aroma de capsuni




Ingrediente:
8 oua
500 g zahar
200 ml apa calduta
200 ml ulei
esenta de capsuni de la Dr.Oetker
500 g faina
1 plic praf de copt
2-3 linguri cacao

Mod de preparare:

Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le amestecam cu apa calduta, uleiul, esenta. Albusurile le batem adaugam zaharul  pana devine o spuma lucioasa si le punem peste compozitia de galbenusuri amestecand usor cu o lingura mare pana se incorporeaza tot albusul. Adaugam faina si praful de copt. O sa obtinem o pasta mai groasa. Eu am oprit cateva linguri  din aceasta compozitie si le-am amestecat cu cacao.
Tapetam tava cu hartie de copt .Punem compozitia de chec, adaugam pe urma pe cea cu cacao. Eu am folosit o furculita si am adancit aluatul de cacao in cel galben. Se coace cca 30 minute, pana trece testul scobitori.











6 comentarii:

  1. Waw...cu capsuni cred ca a fost un deliciu...parca simt aroma pina aici !!!
    Inca n-am incercat esenta aceasta, dar trebuie.....
    Te tzuc cu drag !

    RăspundețiȘtergere
  2. un premiu dulce te asteapta la mine pe blog

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna Lili. Te invit la concursul de gatit pentru prieteni, inspirat de retetele din anii '20 ale strabunicii lui Elizabeth Gilbert, Margaret Yardley Potter si de "Cartea de bucate, ospitalitate si povesti minunate". Mai multe amanunte gasesti la mine pe blog http://brindusascheaua.blogspot.ro/2013/03/concurs-de-gatit-pentru-prieteni-Humanitas.html

    O pimavara frumoasa sa ai! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Brandusa multumesc de invitatie!!!! O primavara frumoasa si tie!

    RăspundețiȘtergere

Printfriendly

Popular