vineri, 2 august 2013

# Dulceturi

Gem de dovlecel si caise



Avem nevoie de :
- 2 kg. dovlcel dat pe razatoare si scurs de apa
- 2 kg caise
- 40 ml otet
-1 l apa
- 2 kg zahar
- o lamaie
- zahar vanilat

Dovlecelul il dam pe razatoare si apoi il stoarcem de apa. Il amestecam cu otetul si il lasam sa stea asa cca. 2 ore. Dupa cele 2 ore facem un sirop din apa si zahar si punem caisele la fiert in acest sirop. Dupa cateva minute adaugam si dovlecelul, lamaia (coaja si zeama), zaharul vanilat. Lasam sa fiarta la foc mic  pana scade si este legata. Cand este gata, o punem in borcane, le invelim cu o patura si lelasam sa se raceasca pana a doua zi. Sau cine vrea poate sa le dea la dunst cca 40 minute de cand incepe sa fiarba.
Sa aveti pofta buna !!!





2 comentarii:

Printfriendly

Popular