Print Friendly and PDF

luni, 30 iunie 2014



Ingrediente:
500 gr carne de rata
2 cepe tocate marunt
marar,  cimbru
1/4 cana orez
3-4 linguri ulei
1 lingura boia de ardei dulce
2 linguri pasta de tomate
Foi de vita
 Sare si piper dupa gust
Preparare:
Se caleste ceapa pana cand devine translucida, se adauga pasta de tomate, orezul , boiaua de ardei, sare si piper. Se lasa pe foc pana cand toate aromele se intrepatrund.  Se ia de pe foc  si se adauga carnea care a fost tocata in prealabil si apoi verdeata. Se mai adauga sare si piper daca este necesar.

Se impacheteaza sarmalele , se aseaza in oala. Se pune apa cu condimente,  cat sa le acopere si se dau la cuptor pentru o ora (sau 40 de minute- pentru cei care nu le place sa fie asa de fierte).

Pofta Buna! 

Pe ultima suta de metrii sosesc si eu cu provocarea de luna aceasta. Stefania mi-a repartizat blogul lui Cerasela. Am gasit retete minunate, dar m-am oprit la sarmalutele in foi de vita cu carne de gasca. Eu nu am avut carne de gasca dar le-am facut cu carne de rata. Minunate!!! Multumesc de reteta! 



Tagged: ,

8 comentarii:

  1. imi place modul cum le-ai impachetat :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest lucru trebuie să fie într-adevăr delicios! Din moment ce eu nu mănânc nimic cu pene, îmi imaginez acest lucru cu un alt fel de carne tocată.

    RăspundețiȘtergere
  3. da Laka, se pot face cu orice carne tocata :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu m-am gandit sa incerc cu carne de rata, dar voi incerca. Multumesc pentru idee.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cerasela au fost minunate!!! Multumesc de idee si eu !!!

      Ștergere

Press