joi, 26 martie 2015

# Preparate cu carne de porc # Tradiție și gastronomie românească

Tradiție și gastronomie românească- Întinsoare Bistrițană




Cu mare drag am acceptat invitatia Ginei Bradea la proiectul "Traditie si gastronomie romaneasca". Deci o sa incep sa particip la acest proiect cu prezentarea unei retete vechi din Ardeal, o mancare traditionala  din judetul Bistrita care poarta denumirea de "Intinsoare Bistritana".


 Avem nevoie de:
  •  300 gr  carne de porc
  •  2- 3  cîrnaciori
  •  o ceapa mare
  •  o lingura de untura
  •  2 linguri brânză de oaie
  •  o lingura faina de mălai


Mod de preparare:

Se taie ceapa cubuleţe şi se înăbuşă în untură. Se taie cubuleţe mici muşchiul de porc şi cîrnăciorii şi se pun peste ceapă, la călit pentru două minute, după care se adaugă o cană de apă şi se lasă la fiert. După ce a fiert   completăm cu putină apa, adaugăm faina de mălai si lasam să mai dea cateva clocote. La final  se pune brînza de oaie fărîmiţată, se amestecă şi se dă deoparte.

Va doresc poftă buna!!!
Si vă invit sa participați și voi la proiectul inițiat de Gina.
Pe facebook o sa gasim si un grup al proiectului, unde vă așteptăm cu mare drag.







3 comentarii:

  1. Foarte interesanta reteta, multumesc mult, Lilisor :) .
    Suna bine si cu siguranta este foarte gustoasa. E un fel de tochitura amestecata, Doamne!!! Cred ca ca e grozav de gustoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc si eu Gina! da, e un fel de tochitura! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca e super delicioasa si interesanta reteta!

    RăspundețiȘtergere

Printfriendly

Popular